Јапонската принцеза ја одбра љубовта

Извор: ЗаЗабава | Објавено: 19.05.2017 - 01:31

Принцеза Мако од Јапонија би можела да го загуби својот кралски статус доколку се омажи за некој без статус.

Принцеза, која е најстара внука на кралот Акихито, ќе се мажи за 25-годишниот правник Кеи Комуро, со кого се запознале додека студирале заедно.

Јапонскиот кралски закон бара од принцезата да се откаже од својот статус откако ќе се омажи.

Се очекува овој потег да предизвика дебата за кралското наследство.

Принцезата Мако и Kомуро се сретнале во 2012 година во ресторан, за време на проучување на Меѓународниот христијански универзитет во Токио.