Samsung S8 е дополнително заштитен од хакери

Извор: ЗаЗабава | Објавено: 13.05.2017 - 20:05

Објавувањето на соработката на Samsung и McAfree и пред инсталирањето на антивирусот и антималвер софтверот VirusScan веќе предизвика коментирање на интернет за оние кои сметаа дека со тоа телефоните на Samsung ќе бидат преоптоварени со непотребен софтвер.

McAfree тврдат дека нивната програма на користење на Galaxy S8 ќе обезбеди сигурност. Освен на мобилните телефони, VirusScan ќе биде инсталиран и на компјутерите и на паметните телевизори на Samsung.

Ова е прва ваков потег за нејзе откако се осамостои од Intel. Сепак Intel држи 49% од уделот во McAfree.