За да скинете тоалет треба да го скенирате лицето

Извор: ЗаЗабава | Објавено: 04.04.2017 - 12:23

Кина воведе технологија препознавање на лица во јавните тоалети како би го ограничила користењето на тоалетна хартија која една личност може да ја земе.


Оваа нова тоалетна технологија е нов почеток за унапредување на јавните тоалети во близина на туристичката атракција во Кина, кои некогаш биле на лош глас заради непријатниот мирис.

Кај 600 години стариот храм во Пекинг, тоалет никогаш доста, па воведоја технологија која дава само 60cm тоаетна хартија на човек на секои девет минути после скенирање на лицето на корисникот.

Оваа технологија ќе биде застапена во 34.000 нови јавни тоалети кои моментално се градат во Пекинг.